dijous, 1 d’agost del 2024

Autour du Glacier d’Argentière


Prenem el telecabina de Grand Montets, tot i que degut a unes obres només arriba fins a Plan Joran (trajecte exclusiu per a alpinistes i amb horaris molt limitats). D’allà fins al refugi d’Argentière carregats com mules triguem unes 3h, tot i que ens desviem cap a la Vièrge abans d’arribar-hi.


Une saison en enfern, la Vierge d’Argentière, 200m 7a (6b+++ oblig) ***

Una primera tirada prou assequible ens sedueix però per a la resta ens farà falta posar-hi tots els sentits. Plaques i fissures yosemítiques enllaçades amb alguns químics ens posen a prova. Jo, a la 3a tirada ja exprimeixo el meu cervell al màxim. M’atreveixo a dir que si hi hagués hagut alguna xapa m’hagués baixat, però com que no hi era em vaig veure obligada a seguir i la fissura va resultar menys cega del què semblava. Tanmateix, el diedre de 7a, més dur i llarg del què ens esperàvem ens va fer enrere. En resum, en un 6b obligat del mestre Piola a mi se m’asseca la gola.





Casualment hem deixat el material de bivac a la vora d’un espai amb tot de replans adaptats per a tal fi. Ens instal·lem i sopem encara amb molta llum, gaudint de l'espectacle dels núvols desfilant davant la cara nord de la glacera il·luminada pels darrers raigs de sol. Els liofilitzats ens semblen un plat d’un menú degustació de la Ruscalleda i el fast recovery de pinya colada sacsejat amb aigua glacial entra sensacionalment bé.



Versane satanique, Minaret d’Argentière, 300m 6c (6b oblig) *****+

Via excepcional que encadena fissures de tota mena, on protegir-se és d’allò més gratificant. D’aquelles vies que apreten en la mida justa, et permeten lluitar i sobretot, aprendre molt empotrant a tort i a dret. Tant és així, que volo d’un tascó empotrat en la tirada de 6b+. Piola, tu tenies tractes amb en Maradona?




  







Viatjo sense rellotge tot i que sé que el compte enrere per agafar l’últim telecabina (17:50h) ha començat. Ràpels, descens, refer motxilles i travessar de nou la glacera (aquest cop sense encordar) per arribar, trinxats, però a temps, a Plan Joran. Avui ens hem guanyat una pizza!

Després d'unes jornades així, quan pensem en els propers objectius busquem reduir les 3P: pasta, pes i pateo. Ho aconseguirem? Haureu de llegir el proper capítol!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada