dijous, 2 de maig del 2024

Garrotín

Des que vam començar a obrir la via que tinc al cap anomenar-la Garrotín, la cançó improvisada arrelada a la comunitat gitana catalana que repeteix l’estrofa:

Al garrotin, al garrotan,
de la vera vera vera de Sant Joan

I és que la quina paret més apropiada per tenir-hi un GARROTÍN! Un paret que, lluny de ser una paret comercial, té un encant especial. Gaudeix d’unes panoràmiques privilegiades i, a més, tot i que la vegetació és abundosa, té trams de roca d’escàndol. Així doncs, trobar un traçat mantingut no ha estat fàcil però a força de navegar ha quedat una línia molt bonica, amb bona roca i sense ser extrema, prou exigent.
L’obertura i alliberament de la via han valgut tres visites intenses sota el sol hivernal. Una primera tirada que navega pel bell mig d’una placa de líquens, començant a uns 5m a l’esquerra de la veïna Lliure Inconsciència. Cal arrencar del terra anant a buscar un pitó amagat que queda a mà dreta d’uns arbustos. La segona tirada ens portarà cap a una gran feixa i entre mig ens caldrà superar un pas de bloc protegit per una xapa. Tot seguit, trobarem una placa brutal que ens portarà sota d’un sostre fissurat que vorejar amb passos físics i intensos. La quarta tirada és un caramel que vaig tenir el goig d’obrir sense trepant. El traçat sinuós farà necessari gestionar molt bé el fregament de les cordes. La cinquena tirada, de roca superba, exigirà una bona lectura i alguns passos concentrats. Arrencar de R5 és una aixecada marciana fins a atènyer una fissureta diagonal. És possible empalmar les tirades 5 i 6 (si es va sobrat de forces) o bé 6 i 7, arribant així directe al cim. La darrera tirada, tret d’uns passets més finets a la vora de la xapa,  ens portaran fins al cim en bona roca i força cantell.Posant la xapa amb estil després de fer el pasApurant la llum hivernal
La recompensa: sopar al Portal 


En definitiva, una via recomanable per a qualsevol dia assoleiat d’hivern. Sota el meu parer, una cinc estels! M’encantaria veure respostes als comentaris amb els Garrotins que heu improvisat! Si ens feu arribar el petit vídeo cantant des de qualsevol punt de la via us prometem unes birres a la Societat o unes madalenes borratxes del Reig com a premi!

Nosaltres ens acomiadem a ritme de rumba:


Hem obert aquesta via,

fanàtics de l'Alt Urgell!

Veniu-hi amb energia,

Us hi haureu de deixar la pell!

Al garrotin, al garrotan,
de la paret, de la paret de Sant Joan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada