diumenge, 29 d’agost del 2021

DEDEGÖL

Dedegöl, un indret inhòspit 6 hores a l'oest d'Aladağlar, rep visitants en comptagotes, on la cobertura de telèfon desapareix forces km abans d’arribar-hi. La informació a la xarxa és escassa, sols unes poques ressenyes han estat incorporades a la recent publicació de la guia del Petit i aquest fet no ha estat massa ben rebut per una part de la comunitat escaladora que volia mantenir l’indret en secret. En qualsevol cas, segueix sent un indret salvatge i els que s’hi atansin han de ser amants de l’exploració.

Endere és la població de referència i el nostre punt de partida per agafar una pista amb pendent força pronunciat a l’inici i que pren rumb cap a l’oest per després agafar un trencall per una pista, ja amb poc desnivell, cap a l’est per arribar a uns grans prats a les faldes de la serralada, ideals per acampar i amb diverses fonts. Nosaltres vam dormir en una petita mesquita que té un porxo de fusta habilitat com a cuina i amb una font, un espai d’allò més acollidor. L’única pega és el vent, que no va deixar de bufar en els 3 dies que vam ser allà i aquesta molèstia a la paret es pot convertir en un veritable malson si hem de rapelar.

Com a Aladağlar, ens preocupava l’exposció al sol de finals de juliol, ara d’orientació totalment sud, així que vam seguir amb el nostre horari. A les 4h esmorzant per tal de començar a caminar amb les primeres llums i vam acabar passant més fred que calor. Un dia, metre esmorzàvem van entrar una parella a resar! El lloc per dormir és molt guapo però cal tenir en compte on som.

Les nostres escalades:

1. Le monde perdu, 360m 6b (6a+ obl) Guapa! Quins canalots!

    Le doigt de dieu, 500m 6c (6b obl) Xula i llarga.

    Le tresor de Topkapi, 640m 6b+ (6a obl) Ni fu ni fa, quan s’acaba?!


2. Suliman le magnifique, 320m 6c+/A0 (8a) Pel meu gust masses A0, molt rebuscada. De 6b cap a baix el més bonic i interessant de la via. L'agulla que recorre la via és imponent.

 



3. Golden Hörn, 150 7a+ Una via realment guapa de principi a fi amb plaques de roca punxeguda, desploms de forats... Molt completa! Descarta diedres evidents buscant la dificultat. L’única via de la paret! Vaig al límit!

 

4 comentaris:

  1. Amb les explicacions del Adadaglar i de Dedegol, m'heu convençut per anar a Turquia, a l'abast d'un dia de viatge
    Ja us preguntaré!

    mos veiem

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi tant! un bon grapat de línies verges t'estan esperant!

      Elimina
  2. el tresor de tocapi, a mi em va agradar força. Va com va.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El cansament passa factura i després de tant de metres un es torna més exigent!

      Elimina