dilluns, 1 de gener del 2024

Les 5 estels del 2023

La collita del 2023 ha estat molt bona, magrat ha notat una mica la sequera donat tot el temps destinat a preparar oposicions. M'he quedat a les portes d'assolir les 100 vies i el recompte dels metres no va gaire més enllà dels 20.000m. 

Un gruix imporant de la collita, són l'obertura de diverses vies en parets d'allò més diverses, en general curtetes, però ben interessants. En destaco la via Infiltrats, fruit de l'exploració pel Solsonès (n'arribaran més de fruits!) i la Integral Palestina lliure a Ecos pel privilegi d'obrir traça en tan bona roca.

Trobar 5 estels prop de casa cada dia em costa més, tot i que la puntuació és un xic menys exigent que amb les vies de fora. Seguirem buscant i escalant els deures de la llista de pendents. Viatjar normalment acostuma a ser sinònim de fer les millors vies d'aquella regió i en una primera visita és difícil no graduar-les totes amb 5 estels, sobretot en indrets com Picos, on la roca és sempre excepcional.

D'entre les millors activitats del 2023 m'agradaria destacar la Unchi Maka, de l'Aguille de Sialouze, per la seva continuat, qualitat i l'entorn alpí propi de les parets de 3000m. També destaco les vies d'Aiglun i Verdon, vies ben protegides i desplomades on un va a donar-ho tot. I per últim, vull destacar una via de casa nostra, en un indret poc transitat com al Geganta Adormida a Collegats, hi vaig escalar una via excepcional, que porta el nom d'una bona cançó de Sanjosex, indescriptible de tan extraordinària.

Us desitjo un 2024 ple d'aventures, retrobaments i bones feste







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada