dijous, 25 de juliol del 2024

Escalades autour d'Annecy

Amb aquesta entrada encento uns sèrie de capítols amb els quals intentaré reviure i transmetre les aventures d’una parella de berguedans pels Alps durant el juliol de 2024. Casualment, o no, la majoria de vies escalades són del mestre Piola, a qui també hem volgut dedicar alguna rima.


Amb la furgo carregada a vessar i més de 10 guies alpines sortim de Curtics camí del Alps. Mentre travessem el Lluçanès, de sobte surto de la carretera i dic: “si ha de fer tan mal temps, fem mitja volta i anem a Picos!” Però seguim endavant assumint passar les vacances pendent de la previsió meteorològica. Així que decidim aturar-nos als voltants d’Annecy buscant opcions per a dies de meteo dubtosa.


Arribem cap a mitja nit al Col des Annes, per una pista en molt mal estat, enganyats pel google maps i amb pluja. L’endemà al matí, tot i que no plou, el panorama no és gens esperançador ja que una boira densa ens impedeix veure res.



Zauberberg, Paroi de Gramusset,  170m 7a (6c oblig) *****

Després de gairebé dues hores arribem a peu de via. Hi ha diferents regalims però la nostra via sembla seca. Fot fred! La via és molt guapa però la poca sensibilitat de dits a l’inici impedeix gaudir-la del tot. És una via molt mantinguda i exigent que desperta aires de Wenden, pel què fa a la roca, però també pel què fa a la distància entre xapes. Les gotes d’aigua ens castiguen els dits. Hem trobat molt a faltar els sol, que no l’hem vist en tot lo dia, però baixem contents. Jo estic especialment fascinada amb l’entorn. Finalment vam passejar els grampons.







À boire, à boire et que les femmes se donnent, Rochers de Leschaux, 180m 7a (6c oblig) ****

Tot i que m’esperava una aproximació més tranquil·la, escollim una via accessible, rapelable i no massa llarga, donada l’amenaça de pluges de tarda. Bonica via de graus força apretats que garenteixen una jornada més que completa. La clavem: comença a ploure just quan arribem à la voiture!




Sense massa temps per encantar-nos, fem els preparatius sota la pluja per pujar al glaciar d’Argentière (veure següent capítol).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada